Gam-Johan

Johan måste vara en asätare, båda två är borta.

 

Vad ska man då ha dem till?

I dag har jag varit trött nästan hela dagen, så inatt måste jag försöka sova bättre, ska gå och lägga mig tidigt.
Om en kvart kanske? Näe, det lär ju inte hända.

Igår var vi på roadtrip till Jönköping. Var inne en sväng på IKEA och nån djuraffär och fick med oss lite speglar, en halv livstidsförbrukning av doftljus och två rötter hem.
Johan köpte en bautastor vas också, som han ska ha tillsammans med rötterna, för han ska tydligen starta ett räkakvarium.
Va bra, sa jag och sken upp. Då kan vi äta räkor och dricka vitt vin jätteofta.
Då sa Johan att det inte riktigt skulle gå, räkorna kommer tydligen vara pyttesmå.
Så onödigt, varför ska vi då ha dem? Odla fram stora räkor, vettja.

Hoppas ni haft en bra dag.


 

Hot in Cleveland

Vad hände med Hot in Cleveland?
Ska inte det gå i kväll på tv3? Har kollat tv3s hemsida, men det står inget om det där.

Dumt, jag ville ju se det. Om det nånsin dyker upp igen, så kolla på det om ni inte redan gör det.
Serien handlar om tre kvinnor i Los Angeles Showbiz bransch som börjar närma sig sitt bäst före datum, de råkar av en ren händelse hamna i Cleveland. De upptäcker att där har de ett helt annat värde än i ytliga LA.
Så frågan är: Ska dem åka tillbaka till sina gamla liv, eller ska de stanna och vara hetast i Cleveland.

källa: topteevee.com

Jag gillar det mest för att Betty White är med, älskar henne i den gamla 80-tals serien The Golden Girls (Pantertanter).


 

Påskafton

Igår bjöd min faster på påsklunch.

God mat, trevligt umgänge och strålande solsken kan man ju inte säga nej till.
Min ena bror med fru och barn var där, farmor och pappa med sambo också.


Brorsans dotter Ingrid och min faster Gunilla.En bra dag helt enkelt, och det gick förvånansvärt bra att förstå Gunillas karl trots att han är dansktalande.

Men jösses vad trött jag var efteråt, somnade tidigt igår +att jag slocknade en stund i bilen påväg hem.
Hade tänkt blogga lite igårkväll, men det var ju bara att glömma.


Farmor, Farmor och Ingrid som bytt tröja då den gula blivit väldigt smutsig och blöt.

 

Det var inte med flit.

Ibland kokar Johan ägg och lägger dem i kylen.

För en liten stund sen så skulle jag ställa in lite saker i kylen och då råkade jag stöta till en burk lite, som i sin tur stötte emot en flaska som puttade på en annan burk som knuffa litelite på två ägg.
Äggen blev då alldeles skogstokiga och började skrika och gorma, sen kastade dem sig våldsamt ut ur kylskåpet i ren protest. Båda sprack.

Jag plockade ihop kvarlevorna och la dem i en låda.


 

Ovanligt lång dag?

Är långfredagen en ovanligt lång dag?
Varför heter den så egentligen?

Hoppas ni har en bra påsk med gott godis och färgglada fjädrar.
Jag bjuder på en bild som jag tog någon annan påsk, riktigt när vet jag inte.Jag har denna dag roat mig med att avkalka både vattenkokare och kaffebryggare, den senare behövde verkligen det. Jag körde på citronsyra-metoden, och jag tror att det funkade ganska bra, vattenkokaren blev förvånansvärt ren i alla fall.
Jag var inte riktigt beredd på att missfärgningarna inuti skulle försvinna, men se det gjorde dem.


Är det här en påsklilja?

Den här fotade jag förra året, för än sålänge har det inte kommit någon i år.
Bara några små blå och ett gäng smörblommor.


 

Man blir som man umgås

Min katt har fattat det där med att det är skönt att ligga i sängen och glo på tv.
Ja, vad är det man brukar säga, sådan matte sådan katt! (eller okej, det kanske man inte brukar)
Hoppas ni får en bra och trevlig skär-torsdag.


 

Mitt i natten

Hmm, kanske dags att försöka sova lite nu?

 

Superdupermega

För en månad sen så var jag och firade min sambos brorsa som fyllde.
Ja, min sambo J, var naturligtvis med också.

Deras moster var där med familj och hund, som efter ett tag blev lite trött och vilade huvudet en stund på bordet.På vägen hem så var månen framme och vi börja diskutera huruvida den var full eller inte, och jag kom på den bra iden att fota den, för då har i alla fall jag på grund av att man kan zooma in och frysa det hela, lättare att bedöma rundheten. Den var rund.
Jag tyckte hur som helst att månen att var ovanligt fin och fortsatte därför att fota.Dagen därpå berättade J att han hade kolla upp det där, och månen var inte bara full, den var också en så kallad supermåne (klicka för med info), och så nära som den var då, har den inte varit på närmare 20 år och kommer inte att vara det heller.

Då är man glad att man fotade den, samtidigt som man vill slå sig själv för att man inte fotade mer än några få bilder, dessutom med en handhållen kamera genom rutan på en rullande bil.
Nästa gång ska jag vara beredd!

 

Antfarm i vardagsrummet

Igår hittade min sambo en myra i vardagsrummet, så vi bestämde oss för att hälla ut lite myrmedel vid altandörren men glömde naturligtvis bort det, och nu sitter jag med dörren öppen. Yay, välkommen in!

Går jag och gör något åt det? Nej, jag bloggar om det istället. Bra tänkt!

Hur som helst, vårat bostadsområde ligger tydligen ovanpå ett stort myrbo eller nåt och förra året vid den här tiden så satt jag med dörren öppen och morgonen därpå hade vi massvis med myror i lägenheten.(tagna förra året)

Det tog X antal dagar och X antal myrdosor för att bli av med alla.


Ett tips! Om du är sugen på att prova det här med macrofotografering, men vill inte lägga pengar på ett macroobjektiv det första du gör, utan istället köper närbildslinser, ge dig inte på att fota myror inomhus det första du gör då. Det blir inte bra, uppenbarligen.

 

Coffee-time

Sitta ute på baksidan och dricka kaffe i vårsolen är inte helt fel må jag säga.


(fotat med Vignette till Android)

Dagens i-landsproblem: Man engagerar sig för mycket åt att fota, samt försöka blogga via mobilen, att kaffet hinner kallna.


Min mobil vill inte fungera tillsammans med blogg.se, kan inte skriva inlägg via webbläsaren. Å Ä Ö går tydligen inte att skriva, inte heller att ladda upp bilder. Så det får jag göra via datorn. Det är skumt.
Nån som vet vad det kan vara för fel?

 

Livsfarlig snuva

Nyss.

Sambon nyser.
Sambo (lugn och allvarlig ton): "Oj, jag nyser så ögat trillar ut."


Tack och lov menade han tydligen ena glaset i glasögonen, men ändå, skräms lagom.

 

Spring-blommor

Vi har blommor i rabatten! Öhh, konstigt tänker ni, det brukar man ju inte alls ha..??
Men dem här blommorna hör inte hemma där, eller jo det gör dem väl, men jag har inte planterat dem där, det är vårblommor :)

Inte riktigt lika kul är att jag igen inte kan sova på nätterna, utan sover bort halva dagarna.
Jag som hade varit så duktigt och lyckats vända rätt på dygnet. pfff..


 

Vignette & FxCamera

Häromdagen var vi på en liten roadtrip.
Jag passa på att leka lite med mobilkameran, fanns många kul funktioner och effekter.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.Nu - sova (eller rättare sagt gå och lägga mig, somna lär jag inte göra än på ett tag)
Pöss o go'natt!

 

Orka med livet?

Livet är jobbigt ibland.
Gårdagen gick åt till att skriva ett brev till försäkringskassan bara för att arbetsförmedlingen är inkompetent och förstör för mig.. (orkar inte gå in närmare på det) ta sig till biblioteket och skriva ut, vilket var förvånansvärt krångligt, för naturligtvis vill inte min egna skrivare fungera. Slänga brevet på lådan och sen ta sig till apoteket och hämta ut medicin som jag ringde om att få utskriven för en vecka sen, då den jag hade tog slut på morgonen (igår morse alltså)
Tror ni läkaren skrivit ut recept åt mig? Icke, Nej, Noop, Negativt, Nä, Nix
Jag köper ett paket 500mg Panodil istället ihopp om att dem ska hjälpa något. Sen hem.
Äter lite efter att ha störtbölat en stund, somnar på soffan en stund, går och lägger mig i sängen istället, kollar klart på en film som går på tv, försöker sova....försöker sova...lägger en patiens på mobilen...försöker somna. Svettas ena sekunden, fryser andra. Vid halv sex-tiden somnar jag tillslut av ren utmattning med bultande huvudvärk och smärta i hela kroppen, trots överdosering av Panodilen.

Upp och ringa läkaren, eller ja en sköterska på avdelningen. Hon säger att hon ska säga till läkaren att han måste skriva ut medicinen idag. Går och lägger mig igen, men kan inte somna om så jag går upp igen och tittar en stund på tv. Kollar via internet om medicinen kommit in, har för ont för att orka göra något, inte ens kolla på tv. Myrkrypningar i hela kroppen, fryser, svettas, dunkande huvudvärk. Kollar receptet - nej fortfarande inget.
Dricker ett halvt snapsglas hasselnötslikör och ett halvt Absolut Mango för att lindra den värsta smärtan. Kollar recept. Försöker sova lite, lyckas tillslut sova några minuter.
Konstaterar att klockan är några minuter över fem och att läkaren bör ha gått hem utan att ha skrivit nåt recept.
Jag får psykbryt. Sambon ringer sjukvårdsupplysningen för att kolla om nån annan läkare kan skriva ut nåt men naturligtvis går inte det. Jag får bara mer och mer panikångest. Vi bestämmer oss för att åka till akuten (dem har hjälp mig innan) Kollar internet en sista gång, och tydligen hade han inte gått hem för där fanns nu ett recept, så vi kastar oss ut till bilen och hinner precis innan apoteket stänger.

Om en patiens äter starka smärtstillande men nu är helt utan och bör då ha väldigt ont +abstinens av att plötsligt vara utan, varför väntar man då med att skriva ut receptet tills några minuter innan apoteket stänger så att det är som gjort att patienten inte ska hinna få ut dem.
Frågan är också varför han inte skrev ut tidigare i veckan? Varför man ALLTID måste ringa minst 2 gånger och påminna honom om att han ska skriva ut recepten.

Nu tycker jag vi avslutar med något trevligare, den här bilden tog jag tidigare i år. Muntrar upp lite i alla fall. Mjukt och gosigt vatten.


 

Looney Tunes: Back in Action

Kollade på Looney Tunes: Back in Action nyss, ganska kul barn och familje-film.
Som ni ser på bilden nedan så är den en live-action/animated film, dvs att den har både verkliga skådespelare och scener samt animerade. Vem satte dit Roger Rabbit? är exempel på en annan sån film. Jag gillade den rätt mycket när jag var liten, Jessica Rabbit var så snygg.

bild: från MattTrailer.com                  


Hursomhelst var den ganska okej, rätt förutsägbar här och där men samtidigt riktigt kul på sina ställen.

Daffy Duck får sparken från Warner Bros., men när vd:n (Kate) inser att det var en dum idé att sparka honom så är Daffy och den föredetta vakten DJ halvägs till Las Vegas för att hitta den blå apan, en magisk diamant. Kate tar med sig Bugs Bunny och följer efter på vad som ska bli en galen resa. Samtidigt är skurken Mr. Chairman vid Acme Corporation även han ute efter diamanten, för att använda den i en ondskefull plan.
Betyg: 3 1/2 av 5

 

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives. Ha en bra kväll.


 

SVANte och ANDers

Förra vintern när jag var i Västervik sprang jag på en svan och en and.
Svanen hade tydligen tagit sig dit ändå från Danmark, huruvida anden också härstammade från vårat grannland i söder eller och han hörde hemma i Västervik vet jag faktiskt inte.

Jag gillar hur anden påminner lite om hackspetten i Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul
på första bilden. Sicken liten linslus.

(Bilderna i mitten är klickbara)


 

God morgon

bilderna är tagna våren 2010

Nu är våren här, det gillas. Snart kommer blommorna också.

Jag är gjort om lite här, hoppas det faller er i smaken. Är dock inte riktigt klar, mer kommer så småningom, och det får ni se då. :D

*puss*

 

bloglovin