Första advent

Min första advent förra året.

 

Som sagt så var det första advent igår och den ägnades åt att städa det sista som vi inte hann med i lördags och åt att julpyssla lite, snöflingor i fönstren, kulor lite varstans och ljus här och där.


Glöggpremiär blev det också, fast med balleria pepparkaka i stället för riktiga pepparkakor. Inte riktigt riktigt, men helt okej ändå. ;P Givetvis hade vi russin och skållade mandlar.
(Johan var visst riktigt bra på att skålla dem :) )


Sen blev det även kladdkaka för att fira att vi bott här i ett år, jag kan inte fatta det, det känns mer som max 9-10 månader. Jisses vad tiden går fort ibland.


 





Starkt jobbat PG

På grund av lite missförstånd, klantighet och en del annat så hade inte jag all min smärt-medicin för igår kväll/inatt utan endast en fjärdedel - yey!
Så som ni säkert förstår så hade jag ganska så ont.
Så imorse skulle jag ta mig ner till apoteket och tar min handväska, i den hittar jag min lilla medicindosa och vad tror ni finns i den? Jo alldeles riktigt, smärtstillande.

 





Måndag hela veckan

Jisses, de här senaste dagarna..

Är det inte det ena så är det de andra. Huvudvärken la sig tack och lov, men får man ha det bra? Icke! För då ska en visdomstand börja krångla. Har de inte växt klart snart?

Jaja, man får väl se det positivt, man kanske går ner lite i och med att man inta kan sitta och svulla hela dagarna, men med min tur så blir det väl inte mer än nåt hekto, men det är väl alltid nåt.

(Sitter just nu och försöker klura ut en rubrik till detta inläggen, och börjar fundera på veckodagar varpå jag kommer på denna rubriken. Det finns en film som heter så, har för mig att jag har sett den, undrar om den var bra? Blev lite sugen på att se den faktiskt.)

 





Snälla snälla snälla..

Snälla låt mig få må bättre imorgon.
Låt mig slippa 8,5 huvudvärk, kräkningar och illamående.

Nu ska jag sova. Igen.

 





Snurrellisnurr

Inatt har jag inte sovit i många timmar, försöker nämligen vända rätt på dygnet. Känns inte riktigt som att det funkar att gå och lägga sig runt 06 i längden.
Så en aning trött är jag, fast det brukar jag vara ändå.

Sitter och lyssnar på poddradio nu, Trixie Burger eller nåt sånt hette det tror jag, har inte hört det förut i alla fall.
Vet inte om det var så himla kul egentligen, kommer nog hålla mig till På minuten och de gamla Pang Prego med Jesper Rönndahl hädanefter.
Om inte nån som har nåt tips på något annat lyssningsvärt?

För även in en massa utbrända gamla bilder till datorn, för att se om jag har något kul som man kanske skulle kunna redigera om lite eller nåt annat kul.

 





Jag mår illa.

Denna dag har jag ägnat åt att bränna ut en massa bilder, min dator börjar nämligen bete sig lite konstigt så jag tänker att det är bäst att rädda det som går medan tid fortfarande finns.

Annars har jag ägnat en del tid åt att titta på första säsongen av Playa del sol, Johan har blivit frälst, så vi har haft eller rättare sagt har ett litet maraton. Just nu har vi dock tagit en liten paus. Och jisses vad jag har ätit godis och sånt, mår nästan lite illa och magen är som en ballong. Jag skojar inte. Imorgon blir det nog diet.

Kortisonet är inte heller alltför snäll mot mig, jag ser seriös ut som en köttbulle i ansiktet.

 





Himmel och pannkaka

Jisses är klockan redan kvart över tio??
Vart har dagen tagit vägen? Snart är Johan hemma igen.

Visserligen sov jag ganska länge. Det är en bra grej med min värk, man kan inte sova bort hela dagen, förr eller senare vaknar man av smärtan.

 





Guds tre flickor

Råkade av en händelse stöta på Guds tre flickor på SVT1.
Ja, jag vet att det egentligen är en serie för barn, men den var faktiskt inte så tokigt.
Man får en hel del tankeställare.

Gillar Suzanne Reuter i rollen som Gud.



 

Vännerna Denise, Lo och Jenny har känt varandra sedan barnsben.
I dag är de 14 år och trots sina olikheter fortfarande nära vänner.

Serien handlar om deras liv med förälskelser, föräldrar, lärare, tillhörighet och allt annat som får en tonåring att inte kunna tänka klart. Dessutom finns Gud som hela tiden utsätter flickorna för moraliska test och känslomässiga utmaningar.

 

(bild och info hämtat från programmets hemsida)


 





Idol-Towe

Ikväll är hon riktigt bra måste jag säga.
Undrar vad juryn tycker? Säkert dåligt bara för att jag tyckte att hon var grym.
Nä men seriös kan de inte det.

I wish I was a punkrocker är en perfekt låt för henne.

Åh, nu börjar snart Idol igen.. Nu ska vi se..

 





Pimp my ride



Pimp my ride..

Tack och lov behöver jag inte använda den längre. Tror jag.
Men tänk va soft det skulle vara att pimpa den med till exempel en dvd, några bra högtalare, barskåp, ett par schyssta fälgar (haha, eller såna där färgglada plastkulor som man hade på ekrarna på cykeln när man var liten), soltak och naturligtvis göra den eldriven.
Vad mer kan man göra?

 





Fredagen den 13:de - tur eller otur?

Idag är det som ni alla säkert redan vet fredagen den 13:de.
Undrar hur denna dag kommer att sluta?

13 har faktiskt länge varit ett turnummer för mig, så jag hoppas att det även gäller denna dagen. Eller turnummer och turnummer, jag gillar numret rätt mycket. Apropå tur så minns jag när jag var liten och tog lotter eller liknande - jag vann alltid. Spelade ingen roll vad det handlade om, jag vann, och om jag inte minns helt fel så utnyttjade mamma det lite genom att låta mig välja ut hennes. Fast det är inte mer än rätt tycker jag, hon har ju faktiskt skapat mig, eller halva mig. Pappa var väl kanske lite med på ett hörn.

Hur som helst så hoppas jag att dagen är snäll mot mig, ska vara hemma själv ikväll, Johan ska bort och leka med några vänner, ha lite pyjamasparty. (det är han värd faktiskt)
Hitintills har det varit både bra och dåligt, blev väckt klockan 8 av att grannen började borra i väggen, men tack och lov så gjorde han det bara i några minuter, men man kan ju tycka att han kunde gjort det lite senare när det ändå var så lite. Hur som helst så var det nog lagom med sömn för min del, för jag blev klarvaken och hade inga som helst problem med att gå upp, vilket jag också gjorde.. efter att ha spelat lite sudoku på mobilen. Jag fick även vinka av Johan innan han åkte till jobbet.

Jajustja, för några minuter sen så hittade jag tre kronor och två jellybeans i soffan. Du ska nog se att det här blir en riktigt bra dag.

 





Fredag 6 nov

12:35
Om Johan sköter sina kort rätt och inte krånglar så åker jag hem ikväll, annars blir det i morgon under dagen. Johan ville kanske åka hem efter jobbet och hämta nåt, eller hur det nu var, sen komma och hämta mig. Men då kommer det bli stressigt och jag kommer säkerligen missa början på Idol (inte jättestor grej egentligen, men ändå, vill i alla fall inte stressa) och då tycker jag att det är bättre att jag tar det lugnt och försöker hitta nån tv här och bli hämtad imorgon.
Han slutar 18 (jobbar ofta över lite), det tar minst 20 minuter att åka hem fram och tillbaka, enkel resa hit tar beroende på trafiken lite mindre än en timma (säg ~ 50 min). Lägg till lite tid för in- och urpackning ur bil. Idol börjar 20. You do the math!

(Seriös, det är ju ingen ide att ens försöka idag)

Föreslog att han kunde åka hem på lunchen och hämta det han skulle, så vi får se om det kan passa den unge herrn, han skulle i alla fall fundera på det.
Nu orkar inte jag slösa mer energi på att muttra/fundera/whatever över det. Det blir som det blir.

De har nu höjt min långtidsdos, till vad vet jag inte. Oxynormen är den samma, bara 5 alltså.
Stygnen vet jag fortfarande inte när dem vill ta, inte heller om jag måste komma tillbaka hit för att ta bort dem, för att de vill se hur det ser ut eller om jag kan gå ner till Vårdcentralen hemma och ta bort dem. Vore hur som helst skönt att slippa åka hit fram och tillbaka bara för det. Va sjutton, jag får väl fota skiten då och maila dem :P

15:30
Nu är dem här inne och rengör grannsängen, det stinker sprit. Underbart. Inte alls huvudvärk och yrselframkallande. Haha, vad negativ jag är, det är ju faktiskt bra att de rengör.
Dock är jag inte alls förtjust i att vissa dränker händerna i sprit för att sen genast hälsa på mig = jag får sprit på händerna som jag sedan måste ligga och lukta på, tack och lov så försvinner den värsta doften ganska fort.
Nu är jag snurrig.

Johan ska försöka komma och hämta mig så fort han kan, trodde att det inte skulle vara allt för svårt att vara hemma typ 19:50.
Mediciner och stuff för helgen har jag fått nu med. En hög med tabletter, lite droppar, lite pulver och tre sprutor (läskigt). En liten höjning på långtids blev det också, skönt. Hoppas det hjälper nåt.

Stygnen vill de ta bort här på onsdag. Mutter. Nåja, det får duga. Lite jobbigt att behöva krångla och åka in igen bara, jag har nämligen planer på att stanna hemma. Fast de vill väl gärna ha lite koll på mig förstås. Jaja. Jag kanske får så ont att jag ångrar mig/behöver åka tillbaka.

18:10
Packad och klar, färdig för att åka. Undrar om Johan kommit iväg ännu. Jag ringer och kollar.

18:14
Japp, han är på väg. Gött.
Känner mig lite nervös och småstressad. Ta det lugnt nu Harry, andas. Det viktigaste nu är din hälsa, slappna av, sådär ja. Lugn. Såja..

 





Torsdag 5 nov

15:18
10 mg Oxynorm var nog bara en engångsföretéelse (hur nu det stavas), får bara 5 igen. Och Panodil. Ska jag vara ärlig så skulle jag inte ha mycket alls emot lite ketogan i sprutform. Carl nämnde nåt i förbifarten igår om att såna här operationer skapar en speciell huvudvärk och den biter inte vanliga mediciner på. (kul att de berättar sånt så man slipper gå länge med brutalt ont och tro att det bara beror på att de är för fega med medicineringen) Fast jag tror att det är lite så ändå, dessutom borde det väl finnas NÅT som hjälper lite. Ketoganet hade ju lite effekt ändå.
Det var en läkare/syster/whatever som jag träffade sist jag var här, här nyss och sa hej. Han är trevlig och lite sött positiv, för han sa att han trodde att jag skulle må MYCKET bättre imorgon. Det tror inte jag.

Johan är lite prutt med. Han var här igår och fick en hel del massage och kli, fick jag nåt tillbaka? Jag som ligger på sjukhus för att jag har ont? Svar nej. Eller jo förresten, lite lätt med ena tummen i sisådär 3 minuter, sen fick han ont och blev trött. Han kommer nog inte hit ikväll.
Beroende på vad provsvar imorgon säger så ska jag kanske få åka hem över helgen, men jag vet inte om det blir imorgon på dagen, kvällen eller kanske lördag. Skulle det vara så att Johan kommer hit ikväll och så visar det sig att jag kommer hem imorgonkväll så var ju trippen för honom ikväll HELT I ONÖDAN!
Vill han inte så vill han inte, och har han ont så har han, och det tar jag. Absolut. Men spela inte martyr. Jag mår alldeles för dåligt för att behöva ta sånt, är allt mitt fel? Ska jag behöva be om ursäkt för att jag ligger på sjukhus.

15:58
Mamma ringde och påminde mig om en insident i Linköping.
Sköterska: Nu ska du få en infart.
Patient: Va? Ska jag få en kaka?
Sköterska: Haha, nej ingen kaka, en infart. En venkanyl.
Patient *uppgivet*: Jaha, va synd..

17:50
"Min söta läkare/syster/whatever" som jag numera vet är "syster" ska gå till en läkare imorgon, slå näven i bordet och säga "Stopp! Harriets medicinering fungerar inte." Så söt. Fast de höjer säkert bara min "extra" till 10mg. Alla mina extra för idag har jag ätit upp redan, så jag får inte ta mer förrän imorrn, kul jul, förhoppningsvis får jag nåt annat till natten i alla fall. Sen får jag ju visserligen långtidsverkande om typ två timmar, men dem är ju bara fjutt.

23:29
Tornado klart. Blev tyvärr ingen film idag (Johan samtal, han är snäll igen, kom i vägen) Nu ska jag gå på toa.

23:49
Dags att sova. Typish, blir nog att lyssna på lite poddradio innan. Lite "På Minuten" kanske. Handkräm borde väl kunna funka lite på läpparna? Vet nämligen inte om jag fick med min braiga alltiallo-salva och jag orkar inte ställa mig och leta.
Jag är lite glad nu (ja jag vet att jag tjatar och låter som värsta pillertrillaren, men ni skulle vara i min sits) jag fick nämligen en extra oxynorm precis.
Natti natt!

 





Idag: Västervik

Idag har jag varit i Västervik, på deras sjukhus.
Funderarde på att ställa in det hela en stund i morse, kände mig lite sjuk.
Men tog mitt förnuft till fånga och åkte.

Resan gick himla bra, förvånansvärt bra.
Trodde att det skulle vara betydligt jobbigare med tanke på hur resan hem i fredags var.
Men nu är suturerna borta i alla fall.

Hemfärden gick också bra, men nu är jag ganska öm och sliten i ryggen. Och trött.

 





Onsdag 4 nov

08:07
Ge mig frukost. Har varit grymt sugen på sura rosa skumbananer i två timmar. Det finns dock två problem, eller ja man kan ju faktiskt äta godis innan frukost, men det känns ju lite dumt. Äta sura rosa skumbananer som man inte har är dock ett lite större problem. Jag har osura gula skumbananer.

Här har det varit vägning och mätning, medicinering och tjatter. Tanterna är numera tre, men det är bara två som för liv, den tredje är ett sött troll.
Stor, röd och rund näsa och alldeles rufsig i håret.
Tycker lite synd om henne, hon var lite ledsen i morse. Tanten bredvid mig är det lite synd om också, första natten på sjukhus och utan maken. Hon nämnde nåt nyss om att han hade gråtit lite igår när han var tvungen att gå.
Nu kom frukosten. Tanterna rapar. Och hostar, icke att förglömma.


10:03
Det snöar!! Weeii! Jag sitter och myser i min säng, lyssnar på Pang Prego, skriver, spelar patiens och trycker i mig godis. Undrar om man ska kolla på nån film sen?

Jajustja, undrar när jag skulle få åka upp till den andra avdelningen?


13:08
Tant: Jag är så stucken, så jag ser nästan ut som en geting.
Sköterska: ..nja, mer som en nåldyna väl.

Tant: Vi heter båda Ingrid, men vi är inte tvillingar eller nåt sånt.

13:44
Man ligger med pulserande huvudvärk på ca 7,5 (VAS) och vad får man? Två panodil.
Kan tillägga att oxynormen (5mg) som jag tog för kanske 1 1/2-2 timmar sen inte gjort ett dugg. Värken har egentligen bara ökat.

Två saker.

Ett: Jag byter namn på "Telefontanten" till "Skriktanten".
Två: Måste hon hålla låda hela tiden, visst det är kul en stund iom att hon kläcker ur sig konstiga saker, men inte i flera timmar. Känner mig redan taskig som ligger med öronproppar, vill inte behöva säga till om att jag vill gå in och lägga mig ett tag i ett undersökningsrum för att få lite lugn och ro.

14:13
Vila/sova bort värken fungerar inte. Nu provar vi att ljuda bort den, ska se nån film. Försöka sysselsätta mig så att jag glömmer bort den. Kan funka.

17:05
Ätit. Ny avdelning.
Positivt: Fick nyss en Oxynorm 10mg (ist för 5mg)
Negativt: Inte enkelrum. En tant med hicka (tack och lov inte så skrikig, dock verkar hon prata med sig själv och gör skumma ljud)

17:12
Pratade precis med Carl. Lyssnade på hjärta och lungor, ska göra större tester imorgon när jag är utvilad. Jag nämnde att medicineringen inte var så bra. Han såg yngre ut än vad jag trodde. Jag har kommit in i en kortfattad period. Nu - fortsatt film. (Fanboys)

bild: www.collider.com


23:55
Kul att sänggrannen pratar med folk som inte är här och att hon gnyr och stönar KONSTANT. Måste ta en hel del energi. Jag fick precis Oxynorm, men bara 5mg HMPF!! Hoppas jag kan sova lite i alla fall. Men först lite mer Tornado.

bild: www.gasverket.se


 





Tisdag 3 nov

12:56
Pain. Imorrn blir det uppflyttning till en annan avdelning, där jag får kontakt med Dr C.H och förhoppningsvis bättre smärtlindring. För det känns inte riktigt som att det jag har nu är rätt, ökningen mellan medicineringen nu och innan operationen är inte alls stor. Jag tar alla "vid behov" tabletter (innan tog jag typ hälften), plus att jag har ökat långtidsverkningsmorfinet 2 x 5mg till 2 x 20mg. (starkaste tabletten är på 80mg) Jag är antagligen lite avtrubbad och van vid dem också, jag ju liksom ätit dem konstant i snart 3 månader.

Till något roligare, jag ska få besök senare idag, av Therese, Vanja, Emma och Josefsson. Det ska bli himla trevligt tror jag.


13:51
Bajs och prutt!! De snodde min sal! Bangbom bara sådär, upp med mina saker i sängen, sen bara köra. Nu ligger jag på fyrsal, tillsammans med två syrgastanter.
Tack och lov så blir det ju flytt till annan avdelning imorrn. Hoppas verkligen att jag får enkelrum då.
Grannens telefon ringde nu, och skit va hon skriker när hon pratar. Känner hur huvudvärken alltmer tilltar. Dels beror väl de på att jag är obstinat, bortskämd och absolut vill ha lyxen som medföljer att vara på enkelrum. Sen ökar ju ljudvolymen markant när man går från att vara ensam i ett stängt rum till att dela med två tjatrande tanter och öppen dörr. I korridoren är det ju inte särskilt tyst. Detta blir nog min död.

Eller lite snäll ska jag vara, ena tanten lyckas jag faktiskt överrösta med hörlurar och musik. Men telefontanten, helt sanslöst. Kan inte säga att syrgasmaskiner är speciellt kul heller.

Men jävla besökare, gå härifrån om ni ska prata(läs: skrika) till varandra och inte umgås med patienterna.

Telefontanten gick på toa, va skönt med blev. Men tyvärr kom hon tillbaka, hon har verkligen ingen koll på sin ljudvolym. GAAHH!!


14:21
Nu fick jag en bit vetelängd, så förhoppningsvis blir jag kanske lite snällare.

19:32
Aj!

 





Hokus pokus

Ang. förra inlägget så är svaret att Bloglovin' bara sparar nya inlägg i en vecka. Lite för kort tid enligt mig, men deras servrar kanske inte pallar med mer.

Idag är en sån där dag som bara springer förbi. Jag vaknar *poff* klockan är tjugo över fem. Vad hände?
Telefonen har i alla fall ringt i ett.

 





Skärpning Bloglovin'

Hur kan det komma sig att när man loggar in ena dagen på Bloglovin så har man tex 212 nya inlägg att läsa (ja det kan bli så när jag varit inlagd på sjukhus en tid :P ), men man loggar ut igen utan att läsa nåt, pga av tidsbrist.
När man dagen därpå loggar in igen så har man bara 198 nya?

Raderas inlägg om jag inte har läst dem efter en tid?
Surt hur som helst.
Men bortsett från det är Bloglovin' en underbar sajt som jag inte skulle vilja vara utan.

Det är rätt kul att ha en hel hög med nytt att läsa och bara gosa ner sig i soffan, har plöjt igenom sisådär en tredjedel.

 





Måndag 2 nov

23:48
Måndag kväll och jag har börjat vakna till lite.. bättre sent än aldrig heter det ju.
Haha nädå, egentligen så menar jag inte för dagen utan mera uppvak ur narkosen.
Känner mig klarare i skallen nu, men dock har jag en sjuhelvetes brutal huvudvärk, inte alls kul kan jag berätta. Är i Västervik nu, kom hit i fredagskväll. Fick ligga på akuten ett bra tag innan jag kom upp på mitt rum (enkelrum - YEY!), tyvärr fick jag ju som sagt ligga väldigt länge, och utan yttligare bedövning, har nog aldrig haft så ont.
Jag skrek, tårarna sprutade, sjuksystrarna försökte ta reda på vad jag ville ha till frukost och allt var åt helskotta.
Men snart blir det nog sovdags. Ögonlocken börjar bli lite små tunga.
Kipp!!

 





ÄNTLIGEN!!

Hemma igen från mitt lilla äventyr och tillbaka på bloggen. Nice.

Jag blev den 26 oktober inlagd på Universitetssjukhuset i Linköping.
Den 28 blev det en operation (på 4 timmar + ca 2 för sövning, förberedelser, uppvakt mm.)
Jag var borta hela kvällen, och nästan hela dagen där på. Säkerligen mycket beroende på stark huvudvärk och därmed även starka smärtstillanden.
På eftermiddagen/kvällen fredagen den 30 packades jag in i en ambulans och skickades till Västervik, där jag låg på akuten i flera timmar. När jag sen fick komma upp på rummet så var det länge sen jag fått smärtstillande senast och hade då en värk utan dess like.
Jag började alltmer vakna ur min dvala ju mer tiden gick och kunde på måndagen börja "offline-blogga". Dessa inlägg kommer liksom förra gången att dyka upp allt eftersom. (Obs, olik länkar per ord)
Hur som helst så låg jag i Västervik i några dagar. Först på en medicinavdelning (eller vad det nu hette) och sedan på strokeavdelning.

Idag fredagen den 6 november fick jag åka hem på permission under helgen, och så får vi se om jag stannar hemma eller om det blir att åka tillbaka på söndag exempelvis.
Dock är jag inte särsklilt sugen på att åka, resan hem var nämligen inte kul. Först var jag skitsnurrig, kändes som att åka en simulator på liseberg med en hel del drinkar innanför västen, sen kom även smärtan.
Lyckligtvis hann jag hem till Idol. Det var trevligt.

Som sagt så har jag varit och fortfarande är under påverkan av starka mediciner, så ni får ha lite överseende med att jag kanske är lite luddig och konstig här och där. Det är sånt som händer va ;P

(Va trist det här inlägget låter, hoppas det bara är så i mitt huvud)

Nu ska jag ta det lugnt, se vidare på Idol, mumsa på nåt för jag är lite hungrig och muttra över att dvdn är dum i huvudet mot mig. Den har konstigt nog ändrat lite inspelningstider/inställningar och spelat in vissa saker fel, mycket är inspelat, men inte ett endaste Desperate Housewives, och det var ju nästan viktigast. Pruttigt må jag säga.

Ha en jättetrevlig kväll!

 





bloglovin