Måndag 24/8

Tid: Efter lunch.
Det diskuteras hemgång för min del, vet inte exakt när. Då kanske man kan få titta på Simpsons ikväll. Läkaren sa att hon skulle titta in och prata med mig efter lunch, så det ska bli spännande att se.
Nu sitter jag ute på balkongen och njuter av utsikten, inte direkt den finaste men ändå. Eller ärligt talat så njuter jag mer av den friska luften i och med att jag mest tittar ner i blocken och skriver.
Pennan håller på att ta slut så man får trycka rätt hårt och det stör mig, kanske inte är så bra att spänna sig och sånt med min rygg heller, men går jag in och hämtar en ny penna? Nej, jag är på tok för lat.
Redan när jag tog blocket för att gå ut visste jag att pennan var dålig, men ta med en annan penna? Icke!
Varför göra det lätt för sig när man kan skapa lite spänning i tillvaron genom att se hur trött och irriterad man kan bli på en penna. Och sig själv.

Vart går gränsen mellan att ha barnasinne och livlig fantasi och att vara ett psykfall?

Va inne på mitt rum förut i väntan på läkaren (ja jag har väntat ett bra tag nu) och fick nåt ryck och började köra runt min gosedjursflodhäst, som för övrigt har bandage runt ena benet, i en rullstol. Jag menar han har ju skadat benet, han kan ju inte gå.
Då kommer det in en sjuksköterska. Naturligtvis.
Det blir nog inte hemfärd för mig, det blir psyket.

Sen var det det här med minnet.

Jag har under de senaste dagarna haft en konstig öm fläck på handleden, den syns inte över huvudtaget men ont gör det när man nuddar (brukar ju naturligtvis alltid komma emot den) Tog själv en liten tur i rullstolen och kommer emot och känner att det gör lite ont på ett ställe på armen och tänker "Men shit, en till sån där konstig osynlig ömmande fläck, för här borde jag ju inte ha ont." Tar upp armen och upptäcker att det är precis där som jag har mitt groteskt stora läskiga blåmärke.

13:45
Jag åker hem imorgon (undrar varför inte idag?) Sen åker jag tillbaka hit på fredag och tar bort stygnen. Så var det bestämt! Och pennan funkar än!

Sen kommer jag hit igen efter nästa operation igen, men då blir det på strokeavdelningen. Jösses!

 

Söndag 23/8

23:43
Söndagkväll, dags att sova.
Jag tror att det snart är tid för hemfärd för mig. Har varit pigg hela helgen, eller i alla fall slutet av den, och en hel del på benen!
Jag är dock ledsen nu. Jag tror nämligen att såret är skitfult, det känns som att det är snett och förbandet sitter som att det vore så. Då ska de få fan för det, jag frågade/bad dem massor med gånger att det skulle se fint ut, och sitta rakt och i mitten.

Det kliar i musklerna!

 

Lördag 22/8

11-nånting.
Lördag lördag lördag, idag är det lördag. Och jag har ont i huvudet! Mamma och Johan kommer hit senare idag, så då ska vi hitta på något kul, kanske äta lite på Hubbes också =P Slurp! Men de kommer inte än på ett tag, typ vid 16-tiden kanske.

Ja, kul att ligga på sjukhus är det inte, tur att jag har mp3-spelaren med mig så att man kan lyssna på podradio. Just nu är det Pang Prego som ljudar i öronen. Gillar Jesper, han verkar inte vara med i de nyare programen, synd. Undrar varför?

 

Torsdag 20/8

13:45
Sjukgymnastik hit, prata med läkare dit, kliande hit och yrsel dit. Det är mycket nu :P
Jag har en del ont i huvudet, inte kul. Och spänd som tusan. Vid två är det träff med sjukgymnasten som står på schemat.
Nu ringer det - det är mamma.

14:45
Tillbaka från "daten" med sjukgymnasten. Lite resövningar, sitta på en boll - läskigt, fick lite massage också och så satt vi en stund på balkongen. Men jag får inte sitta för länge i 90˚, bara sisådär 5-10 minuter. Så nu är jag lite trött i kroppen, ont i huvudet och rygg. Och högerbenet. Vad negativ jag känner mig! Gaska upp sig! Jag är ju i alla fall inte kiss... jo förresten, jag är allt lite kissnödig. Haha!
Men massage var bra! :)

Nu ska jag göra hemläxan, skriva upp alla frågor som jag har.


 

Onsdag 19/8?

14:04
Haha, kul att man inte har koll på dagarna!

Jag är opererad nu i alla fall, och har fått åka till Västervik för rehabilitering. Ont i ryggen, tokigt snurrig, minsta huvudrörelse och allt snurrar. Är riktigt seg i huvudet också. Jag tror att operationen har gått bra. Jag har i alla fall mer känsel och styrka här och där. Bortdomnad på vissa ställen, till exempel bröst och revben.

15:06
Sjukgymnasten kom förbi, så nu har jag gått lite + att läkaren var här och kollade lite. Det finns en hel del bristande i mina funktioner, men å andra sidan så kan ju mycket bli bättre, jag är ju ändå ganska nyopererad.

Det har varit strul med min telefon, mina samtal kom till sänggrannen. Men nu ska det vara fixat.

Jag låg kvar på uppvakningsavdelningen ganska så länge i Linköping, fanns nämligen dåligt med platser på den vanliga avdelningen. Men det funka rätt så bra det med, men jag saknar mitt hem, min säng, min dator, min kamera. Eller åtminstone mitt enkelrum i Lkpg, har inte sett på tv sen i fredagskväll och jag är ju nästan beroende.

Usch, det är läskigt att det stramar så i ryggen, är orolig för att jag ska ta i lite för mycket eller ligga lite fel och så spricker hela såret upp. Men det kliar som sjutton och det brukar ju betyda att det läker, så det är ju bra. Kirurgerna sa dessutom att det var ett fint sår, så det skulle inte vara nån fara, och det har mig veteligen inte vätskat sig något.
Det ser vi positivt på!

 

Fredag 14/8

09:03
Nu har jag ätit frukost och tittat lite på Top Model säsong 3.
Jag åt frukost ute i dagrummet för en gångs skull, annars brukar jag vara en enstöring och gömma mig inne på rummet med maten. Eller ja, kvällsfikan har jag ätit där också.
Snart är det nog dags för ronden, då får jag kanske reda på min närmsta framtid, man kan ju alltid hoppas.
Johan var som sagt här en sväng igår. Kom hit straxt efter nio och åkte igen vid elva-tiden. Himla skönt med enkelrum, hade jag varit i ett flerbädds så hade besökstiden varit slut vid 7, och det hinner inte han hit till.
Han hade med sig en tidning (dagens aftonbladet eller ja gårdagens nu) en rulle schweizernötschoklad och en flodhäst (cirka 30 cm hög och tyvärr icke riktig)
Medan jag var och åt frukost så var nån här inne och bäddade min säng, läskigt.

9:40
Nu har en sköterska tagit bort min pvk. Jag har ett hål i armen, stort som ett piercinghål. Hon pratade om min sambo, hur vet hon att han är det? Hon har koll på mig, spännande!

10:15
Har pratat med en läkare nu och det blir operation imorgon, om det inte kommer in nån akut. Sen blir det inte hjärnan, inte nu utan om kanske en månad. Nu blir det istället ryggen.
Jag gjorde ju en röntgen på bröstryggen igår och idag kom resultatet. Jag fick titta på det och efter att ha sett det så förstår jag att jag inte kan gå. Jag har en tumör i ryggmärgskanalen, som är så stor att ryggmärgen trycks mot väggen och är därför också platt som en pannkaka. (1 mm tjock pannkaka)
Jag kanske inte blir helt återställd, men mycket.. förhoppningsvis. De ska ta bort några av "kullarna" på ryggraden och dessutom göra ett cirka 15 cm långt snitt, det är det jobbigaste. Kan de inte bara köra in en nål och suga ut skiten? Jaja, hoppas de gör det så fint som möjligt.

Undrar varför jag har ont i arslet..eller kanske lite höfterna?

00:42
Ligger och tittar på tv. Har duschat och tvättat mig med Hibiscrub, det var inte så läskigt som jag trodde. Har skitheta trosor på mig! och dropp. Jag tror att de gillar att sticka mig här! JAG ÄR NERVÖS och lite kissnödig.

 

Torsdag 13/8

08:09
God morgon!
Nu har jag ätit frukost, macka och en mycket bra blandad Oboy, I'm impressed.

Nu kom en sköterska in och sa till mig att ta ur/bort mina metallsmycken för att jag när som helst kan behöva åka ner till MR:n. De har nämligen mycket att göra där nere, så minsta lilla lucka så måste jag vara beredd och färdig att åka ner.
Undrar om det gäller kläder med? Har nog lite metall på bh/topen, eller vänta, det är nog plast.

Nu är jag metallfri, det känns lite konstigt, men med alla MR:er jag gjort den senaste tiden så börjar jag bli lite van.

11:47
Kom tillbaka från MR:n för en lite stund sen och väntar nu på resultatet...och lunch.
Åhh...jag är uttråkad.
Ska nog försöka höra av mig till mina föräldrar efter lunchen, de vet nämligen inte att jag är här. Busigt!

19:30
Nu har jag varit duktigt och ringt både mamma, pappa och Johan.
Den sistnämnde kommer förresten förbi här lite senare.

Det blir ingen operation imorgon, utan på lördag eller söndag. Preliminärt. Beror kanske lite på MR-resultatet och så har de tydligen en del annat att göra där med.
Usch, läskigt med operation. Borra upp skallbenet och hålla på.

Jag har ont i huvudet. Stackars mig!

 

Marknad

Idag är det marknad.
Den ska jag gå på.. om de inte lyckas stänga ner alltihopa innan jag kommit dit. Bäst att skynda sig.

En sak är dock lite jobbigt, det har regnat i natt så det är säkerligen lite lerigt där nere, vilket innebär att det blir jobbigt om jag behöver rullstolen.. eller förresten, det är två jobbiga saker, det är soligt också.
Visst är det trevligt med sol, men inte gassande när jag har ätit kortison som tydligen gör att min hud blir extra tunn och känsligt, och jag då behöver ha långärmat.

Det är lite kul förresten, igår när jag var och tog bort stygnen, det var först DÅ som nån berättade för mig att jag ska passa mig för solen för att jag fått kortison.
Han berättade att de haft en patient som skulle gå ut en sväng på stan, men i och med att det var molnigt så tänkte de inte på att säga till henne att skydda sig, men solen tar ju som bekant även lite trots moln, så hon kom tillbaka röd som en kräfta.

Nu ska jag sluta så jag kommer ner innan de lägger av, så jag kan köpa korv!

 

Onsdag 12/8

15:20
Ligger nu på Linköpings Universitetssjukhus. Kom in hit vi elva för att göra en MR-undersökning på huvudet, men på grund av att det kommit in en del mer akuta fall, så fick jag vänta.
De gav mig ett rum, ett enkelrum, och sa att jag kanske får stanna kvar. Skönt med enkelrum, visst det kanske blir lite tyst och ensamt men hellre det än att bo med tre pensionärer (ja för så är det antagligen, de är i den åldern) som somnar klockan 19.00, då kan jag ju inte kolla på tv eller så, och när de är vakna så vill säkert de titta på rapport eller nåt annat trist.
Men å andra sidan får man sällskap när man ska se på DOOL. (för det tittar väl alla pensionärsdamer på?) Men nu är jag i enkelrum, dock har de lite krångel med rummen, så jag kanske måste byta till ett flerbädds. *hoppas inte*

Efter tilldelning av rummet så snabbinskrev dem mig lite temporärt och gjorde lite undersökningar. De tog även prover och satte in en infart(?), så nu har jag ett plaströr i armen, med en tappkran på. Skitbra, bag in box för vampyrer! Fyra blodprover skulle de ha. På första sticket kom det inget blod så sköterskan fick sticka in nålen igen på ett annat ställe, då kom det, och hon fyllde på de fyra provrören och gick iväg. Efter en stund kom en annan tjej och berättade att det blivit nåt konstigt med ett rör så de var tvugna att ta igen. Hon stack två gånger - inget blod och skickade istället in en snubbe som fick ta tre gånger innan han fick fram nåt blod. Två gånger i armen och en i handen. Åtta hål!! Nästan som en schweizerost.

En sköterska var här nyss och berättade att de inte hinner med mig på MR:n idag, utan det blir i morgon nångång. Så det blir att sova här.

16:15
Jag kommer få ha kvar mitt rum!!

22:36
Snart dags att sova kanske?
För jag vill ju inte sova bort halva förmiddagen imorgon, skulle vara lite pinsamt :S
Fast riktigt än kan jag nog inte somna. Pratade lite med en annan patient förut, hon ska opereras imorgon och berättade lite vad läkarna och dem sagt. Hon sa att hon va nervös, vilket jag förstår, hon lyckades nämligen skrämma upp mig lite. Hon kan förlora talet, i alla fall för ett tag, hade läkarna sagt. Hoppas hon slipper det. Och tack och lov för att mitt sitter på ett annat ställe, fast peppar peppar, jag har ju ingen aning om vad det kan finnas för biverkningar för min del.

Nu till nåt trevligare, de har söta och trevliga sköterskor här ;P och de har bestämt att det ska finnas minst en Sara i varje skift.
Nu ska jag inte skriva mer för jag har ont i armen på grund av venkanylen/infarten eller vad det nu heter.
Den är rätt placerad och så, så jag ska inte ha ont, men jag har det ändå, i alla fall då och då, och i vissa vinklar. Prutt!

Y sköljer rent venkanyl genom att spruta in en hel del koksaltslösning i den. X är patient.
Y - Nu är den ren.
X - Jaha, va smidigt.
Tystnad.
X - Men vaddå? Är det där i mina blodådror nu?
Y - Ja.
X - Jaha, där ser man.
Y - Men det är bara koksaltslösning, så det är ingen fara.
X - Ja, jag tyckte väl att det smaka lite salt i munnen.
Pinsam tystnad.
X - ...eeehh, jag bara skoja.

 

Vad sjutton gör du här?

Jag har fått in en trollslända i lägenheten.
Den är blå på stjärten, ganska fin.

 

Världen är emot mig

Ja jag vet, jag ska lägga in blogginläggen. Har bara inte orkat.
Smärtan är högre här hemma, jag har ont konstant.
Kan inte saker och ting bara läka och sluta göra ont?!

Ingenting är på ens sida. Datorer krånglar, telefoner tutar upptaget, tiden springer iväg och sen ska man va duktig och fixa fram saker som man behöver från kommunen, men det slutar ändå med att ens sambo blir irriterad på en och börjar krångla han med. Kul jul!

Muntra upp mig!

Jaha, nu börjar katten sparka på mig också, det var ju typiskt.

 

HEMMA IGEN!!

Som ni kanske har märkt så har jag inte varit är på två veckor.
Det är nämligen så att de ringde från Linköpings Universitetssjukhus och bad mig komma dit för att göra lite undersökningar, sen la de in mig.

Givetvis så hade jag med mig penna och papper så att jag kunde fortsätta att blogga "icke-virtuellt"

(kommer föra in dem inläggen senare)

Nu är jag som sagt hemma, kommer blir skönt att sova i sin egna säng.

 

BlueBad, solning, god mat och en bra film. Det är så min fredag har sett ut.
Och så lite fotograferande.

 

Rubiks cube

Vi har en konstig Rubiks Cube.
Jag har lyckats klara den, yey me!

Annars har det varit städning på dagens schema, så nu är det fint här.
J´s föräldrar kommer nämligen och hälsar på, så då kan det ju inte se ut hur som helst heller.
Men usch va ont jag har haft i kroppen idag, undrar om Linköping beslutat klart snart?

 

Grrr..


(tagen ett par dar sen)
Idag har jag vi varit och badat.
Nästan hela dagen.

Jag fotade en del. Tyvärr kan jag inte visa några just nu, för att jag har precis lyckats få in dem i datorn efter en sådär fyra timmars slit. Jag måste bland annat göra om dem till jpeg först.
Jag vet inte om det är kameran som är dum, minneskortet eller datorn.. men antagligen en kombination, för det är bara kameran som inte funkar, och bara på min dator.
Gaahhh!! *sliter sitt hår*
Dessutom ser bilderna olika ut på kameran och på datorn, och jag vet inte varför.

Nähä, dags att sova kanske?

 

Nån måtta får det väl ändå va


J är ute i köket och grejar, medan jag (H) sitter i vardagsrummet halvt i min egen lilla värld.

J - Ville du ha macka?
H - Öh..ja tack.
J - Hur många? Sju.. En, två?
H - Va? Sa du sju?
J - Hur många vill du ha?
H - En. Men sa du sju?
J - Ja.
H - Varför då?
J - För att det är gott!

Visst att det är gott med macka, men sju stycken?!

 

Jumper

Tidigare ikväll såg jag på Jumper.

www.firstshowing.net

Av regissören till The Bourne Identity kommer ännu en extrem adrenalinchock som tänjer på fantasins begränsningar... David Rice är en ung man utan gränser - en "jumper" - född med den märkliga förmågan att kunna teleportera sig själv vart som helst på jorden inom ett ögonblick. När David upptäcker att det finns fler som honom själv kastas han plötsligt in mitt i ett forntida krig. Han jagas av en blodtörstig skara fanatiker, fast beslutna att utrota alla jumpers. Nu måste David använda sin mycket speciella gåva smart för att ha en chans att överleva... (Discshop.se)

Den var faktiskt rätt bra.
Lite rörig här och där men med coola effekter. Tummen upp.

Nu kollar jag på Killinggänget-klipp på Youtube.

 

Söndag
Jag fick en ny tröja med posten. Trycket lyser i mörkret, verkligen skrämmande ;P
(Så söt klisterlapp)

Jag tvättar idag.. eller rättare sagt maskinen tvättar idag.
Den är långsam, cirka fyra timmar för en maskin.
Fast då är det två timmar tork inräknat också.
Det är likadant med diskmaskinen, det den gör på en timma hade jag kunnat göra på en kvart.
Fast å andra sidan så slipper ju jag.

 

bloglovin